Publicat de: Ioana Abe | 22/01/2010

Evenimente si conferinte de business 2010

Imi reiau bunul obicei de a face o lista a evenimentelor de business, online, marketing, conferinte, congrese si alte manifestari de acest gen care se anunta pentru prima jumatate a anului 2010, si la care, in principiu mi-ar placea sa particip. De anul asta am up-gradat lista si cu evenimente internationale!

Francezii sunt cei mai harnici. In timp ce unii din noi inca se gandesc la schi sau la data de plata a impozitelor si taxelor trimestriale, ei au pus la punct deja un eveniment de proportii dedicat emarketingului: E-Marketing Forum. Nu pot sa nu remarc dimensiunea evenimentului: 200 de expozanti, 125 de conferinte, 250 de speakeri pe parcursul a 2 zile (26, 27 ianuarie). Tematica este complexa – Marketing relational, Publicitate online, Video Marketing, E-Marketing, Masurabilitate si Analiza + traininguri platite, petrecere si Premiile E-Marketing 2010. Nici numele companiilor de unde vin speakerii nu sunt tocmai de neglijat: Facebook, Oracle, Dell, Michelin, Renault, Orange, Rossignol si altii. Ceea ce induce ideea unor subiecte abordate cel putin interesante. Prin comparatie cu Romania vad mai multi speakeri din companii care utilizeaza Interentul ca instrument de marketing, decat din companii care furnizeaza aceste instrumente. Evolutie!? Eu cred ca este semn al unei piete unde nu mai este nevoie sa le explici oamenilor: „astea sunt sculele” ci „cum sa folosesti SI mai bine sculele pe care le ai”. Inscrierea? Gratuita. Mai putin la traininguri. Dar…Gratuit! Alta cultura, alta mentalitate! Nu cred ca trebuie sa va metionez ca am niste semne pe gat de la propriile unghii…Putin spus „mi-as dori sa ajung si eu” asadar nu refuz un sponsor de ultim moment :)). Astept cu nerabdare impresiile lui Claudiu! 🙂

Later edit: Iata si impresiile Lui Claudiu din cele 2 zile de conferinta : prima zi si a doua.

Inceputul lunii Februarie este dedicat Social Media – la Singapore (1 si 2 februarie) si HongKong (4 si 5 feb.) – Conferinta Social Media Marketing – developing social media strategies for successful Brand Engagement. Cam departe, insa stiu pe cineva care anul trecut a ratat distractia in Singapore asa ca acum are ocazia sa recupereze.

Tot in Februarie,  intre 15 si 19, la Londra se discuta despre SEO in cadrul conferintei si expozitiei SES London 2010 – Search Engine Strategies.   Dintre speakerii notabili se anunta: Avinash Kaushik, Autor, Blogger, Analytics Evangelist, Google, Bryan Eisenberg, SES Advisory Board si New York Times Bestselling Author si Jim Sterne Presedinte al Asociatiei Web Analytics Association. Organizatorii promit ca „SEO content really is king”.

In februarie incep si la noi sa se miste usor lucrurile:

Evensys deschide seria evenimentelor dedicate Marketingului online, din capitala, cu traditionalul de acum Digital Marketing Forum pe 24 si 25 Februarie. Fiind primul eveniment de gen din acest an se vor aduce in discutie tendintele in digital marketing-ul anului 2010, termeni precum advergaming si video content, rezultatele studiului Online Leading Brands 2010 si multe alt subiecte interesante. Si, bineinteles, un nou motiv de socializare de business sau altfel spus networking.

In Martie, tot Parisul este gazda conferintei M2C – Marketing 2.0 and Social Media Conference – 22 si 23 Martie. Se anunta o conferinta unde cei mai buni experti si specialisti vor dezbate viitorul Marketingului, (Social) Media si al Publicitatii. Un subiect destul de exploatat in ultima vreme si pe la noi, doar ca ceva imi spune ca viitorul la noi este prezentul la ei.

Aprilie vine cu The Next Web Conference la Amsterdam – 27 – 29 Aprilie. Evenimentul este inca in lucru dar este comunicat. Tematica: ce altceva decat viitorul Web-ului si a Industriei Internet. As putea sa imi rezerv de pe acum bilet la Amsterdam…

Iar la Cluj se contureaza usor usor un OBF.

In luna Mai se discuta despre Marketingul Afiliat la Munchen in cadrul conferintei 4uExpo de pe 18 si 19 Mai. Tematica include subiecte de genul: Paid Search Strategies / SEM, Search Engine Optimisation / SEO, Blogging and Blogging Optimisation, Voucher Codes, Loyalty and Incentives, Affiliate Programme Management, Cross Border European Affiliate Marketing Activity, PR Strategies for Affiliates, Affiliate Marketing within the wider Marketing Mix, Affiliate Marketing on the Mobile Internet, Video & Affiliate Marketing, Social Media Lead Generation, Widgets & Blidgets. Din cate imi suna mie este cam tot ce ar vrea cineva sa stie despre Marketingul Afiliat la nivel european.

Later Edit: In Mai, Varsovia gazduieste a treia editie a Conferintei Internet CEE 2010 – eveniment dedicat industriei de meseriasi in ale Netului din Centrul si Estul Europei. Tematica? Ce altceva decat „boosting brand awareness online, media convergence and methods of making money on the internet during the economic downturn”.

Pe 2 si 3 iunie 2010, Barcelona gazduieste pentru prima data Congresul Interact – evenimentul definitoriu al industriei de Internet din Europa, organizat de IAB Europe, unde ni se promite ca vor participa peste 400 de executivi din Europa, vor fi dezbateri, proiecte exclusive de cercetare, speakeri cu greutate si multe alte lucruri interesante din business de discutat.

Imediat dupa Barcelona, Munchenul gazduieste LCBR European Marketing Conference, pe 3 si 4 iunie, unde sunt asteptati sa participe toti cei interesati sa discute problemele cu care se confrunta Marketingul in prezent.

Conferintele Online Business Forum si-au pus rotitele in miscare si zvonuri sunt ca se pregatesc lucruri interesante in materie de prezenta in tara, tematica, interactiune si speakeri.

Pe langa acestea: calendarul de evenimente ArenaBiz ne tine la curent intr-un mod excelent, asa cum ne-am obisnuit deja cu evenimentele repetitive de dimensiuni mai reduse, dar la fel de interesante: OpenCoffee, SeoWorld, Orange Online Meetup, Seedmoney Breakfast, seminarii Google, cursuri, mentorshipuri si altele.

Intre timp lista este deschisa si astept cu interes sa se anunte si alte evenimente si pe la noi!

Publicitate

Răspunsuri

  1. […] ceva cu datele astea!?) se anunta The Next Web si discutii despre viitorul Internetului, dupa cum am mai mentionat. Cu asa speakeri la Oslo…se mai duce cineva la […]


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: