Publicat de: Ioana Abe | 02/06/2010

Social Media Business la OBF Iasi

Articolul asta a venit la marele fix (prin recomandarea twitteristica a @ezillaro cel mai recent furnizor al meu de knowhow de calitate): Cheltuielile cu Social Media ale companiilor si brandurilor sunt pe cale sa explodeze – spun specialistii. Ce-i drept, la ei…la noi nu stim inca! E adevarat ca utilizarea Social Media ca instrument de business a inceput sa devina si la noi un subiect fierbinte si indelung discutat. Instrument de business poate avea multe sensuri: promovare, canal de vanzare, research in randul clientilor potentiali, dialog….etc. Oare in Romania sunt dispuse companiile sa cheltuiasca un buget – cat de cat semnificativ – alocat special pentru utilizarea corecta a acestui nou instrument?

In esenta lucruruile par simple si, pe site-urile din afara, se gasesc o multime de tips-and-trics-uri usor de inteles despre cum sa-ti faci cea mai populara afacere in social media cu beneficii fulminante… Cu toate astea – si desi romanii au depasit media europeana la stat pe retele sociale ( fapt lesne de inteles de altfel dupa cum am mai spus) – companiile fac inca pasi sovaielnici in directia intrarii in mod „organizat” in Social Media. E clar ca nu e suficient un cont de Facebook, e clar ca lumea nu se inghesuie sa fie prietena cu o companie, e clar ca cineva trebuie sa fie minim atent la contul de twitter si totusi… cum se face social media marketing for business corect?

Ei bine asta vom dezvalui lumii la Iasi, in cadrul Online Business Forum, cu ajutorul unui panel de 12 speakeri ( apostoli, cum i-am numit eu) profesionisti in domeniul marketingului, brandingului si comunicarii online. Vor lua cuvantul: Ciprian Stavar, Mugur Frunzetti, Viorel Copolovici, Ionut Andrei, Doru Panaitescu, Adrian Niculescu, Gabi Dobocan, Ionut Oprea si altii.

Evenimentul va avea loc pe data de 15 iunie, la hotel Unirea, cu incepere de la ora 9. Inscrierile se fac aici.

Lasand la o parte panelul deosebit de interesant de speakeri si tematicile alese de acestia ( strategie, monetizare, masurare, word of mouth,  intelligence etc) evenimentul va fi urmat si de o petrecere – carnaval = NetFiesta! Munca munca dar, noi cand ne mai distram? Pentru ca cel mai mult timp pe care romanii il petrec online este pentru entertainment…ne-am gandit sa reamintim cum este sa te distrezi offline. Dar pentru ca vrem sa pastram aspectul de „mister” al social media, am decis ca ne vom „ascunde” nu in spatele unor username-uri ci  in spatele unor masti!

Va invit asadar la Iasi pentru un regal de Social Media Business!

Publicitate

Răspunsuri

  1. Dulcele targ la Iesilor se pare ca gazduieste o adunare importanta pentru online-ul romanesc.

    Bravo organizatorilor care au externalizat evenimentul din mult prea aglomeratul targ al Bucurestilor.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: