Publicat de: Ioana Abe | 04/05/2010

Am vazut Ursul! ConcURSUL! :)

Nu sunt montaniarda atat de pasionata incat sa am sumedenii de povestiri cu ursi. Las pe altii mai experimentati in asta sa povesteasca…si voi da leapsa mai departe la finalul postului.

Cel mai aproape de a ma intalni cu un urs in libertate a fost pe drumul Gura Diham – Diham…pe care ne-am gandit noi la un moment dat sa il facem pe intuneric. Nu foarte inteligent din partea noastra. Cand eram noi echipati si gata de plecare, voiniceste cu rucsacii in spate…cine apare agale pe poteca in sens invers fata de noi? 3 exemplare de mini-Mos Martin. Ceea ce a facut-o pe o prietena de-a mea sa exclame: „Spuneti-mi ca aia sunt caini”. Viteza luminii e mica fata de viteza cu care am descuiat noi masina si ne-am aruncat 4 insi cu rucsacii in spate cu tot. Pentru ca nu puii erau problema ci mamica lor care venea agale in spate. Dat fiind aceasta intalnire spontana, ne-am hotarat sa petrecem noaptea jos si am dormit in masina.

Intrebarea ramane una singura: De ce i se spune ursului brun Mos Martin?

Mai jos postez cateva poze din Rezervatia de la Zarnesti, unde ursuletii zburda in libertate, intr-o zona ferita si ingradita, dar zona cu padure si cu tot ceea ce au nevoie astfel incat sa nu mai fie asaltati de turisti inconstienti si nici ei sa nu mai fie nevoiti sa intervina peste oameni. In custi sunt tinuti cei cu probleme medicale pana cand acestia sunt vindecati.

Astept sa aud povestiri pe teme de URS de la Ioana (ca precis a auzit cateva bune), Titus, Fanel (ca il stiu cu inclinatii de muntoman), Minxieee (ca si ea a colindat muntii), Chinezu (ce? in China nu-s ursi?), Mugur, Doru (ca ma gandesc ca o avea poze si cu ursi nu numai cu pasari)…si altii!

A mai scris pentru concurs si Adi Stan

Povestile de mai sus sunt parte a concUrsului pe teme de URS pentru Arena Ursilor – un concurs de antreprenoriat online. Se va desfasura pe 13 mai la Brasov si probabil a doua editie in toamna la Bucuresti. Trebuie sa trimiti un plan de afaceri dupa modelul celor prezentate pe site, pana in data de 10 mai. El va fi evaluat de un juriu si cele mai bune 20 de proiecte vor fi invitate la sala. Aici vor avea mentori la dispozitia lor timp de cateva ore pana cand vor intra in Arena. Fiecare are 3 minute de expunere. In finala vor ramane 10 proiecte care vor primi propuneri de afaceri sau finantare.


Publicitate

Răspunsuri

  1. io’ cred ca vine de la faptul ca se misca greoi (Mos) si de la mormait (Martin) :-))

    • :)) hmm e si asta o explicatie…Dar totusi eu nu prea vad legatura in mormait si martinica…:) Poate din cauza ca sunt prea mare si ma gandec la Martini de fapt?! :)))

  2. Domnita am raspuns provocarii dvs :D.

  3. salut, poate te intereseaza si concursul nostru

  4. […] mai scris povesti Adi Stan, Ioana […]

  5. […] Au mai scris povesti Adi Stan, Ioana Anescu. […]

  6. […] Montan.tv Si pentru ca am fost tag-uit de Ioana in postul ei Am vazut Ursul! ConcURSUL! si pentru ca imi place tema, dau curs invitatiei de a povesti […]


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: